петак, 4. јул 2008.

Kako napraviti sami pano za poruke

Pre neki dan se u društvu na jednoj proslavi povela dubokoumna rasprava, koja je najkorisnija sprava u kući (stanu). 100 ljudi, 300 ćudi, 500 različitih potreba i naravno načina za njihovo zadovoljenje. Samim tim, isto toliko i teorija, i rasprava je bila neminovna.

Međutim, odjednom je neko izgovorio :"Pluta!" Sledilo je pitanje :"Kakva pluta??" Odgovor:"Pa pluta za porukice, podsetnik."

Ima ih u različitim bojama i dimenzijama, mogu se naći u skoro svim bolje snabdevenim knjižarama i veoma su dostupnih cena. Mogu stajati u dečjim sobama i trpezarijama a neki ih postavljaju u predsoblju kako bi ih uvek podsećali na nešto bitno pri svakom izlasku(ulasku) iz kuće.

Ovi "podsetnici" su našli svoju primenu i u kancelarijama, pa ih mnogi uključuju i u svoj radni prostor.

Magnetni pano možete sami napraviti:
  1. Uzmite dasku željene veličine.
  2. Zakačite tanak metalni pleh šrafovima za dasku
  3. Probušite rupe za četiri šrafa, kojim ćete ploču zakačiti za zid. Takođe probušite rupe kroz četiri komadića drveta veličine oko 5cm x 5cm. Oni će služiti kao razmak između zida i panoa
  4. Komad dekorativne tapete možete sprej lepkom zalepiti za metal (naprimer odavde)
  5. Kroz rupe koje ste malopre probušili šrafovima okačite dasku na zid. Između ploče i zida možete da posavite male komadiće drveta, kako biste imali razmak između zida i ploče
  6. Nađite male magnete, okačite porukice i uživajte :-)
  7. Ostatkom tapete možete oblepiti neki drugi objekat u sobi, možda deo nekog zida. Time se pano još lepše prilagođava