петак, 10. август 2012.

Tapete - novi ukras za vaš dom

Kažu da se sve vraća u modu. Tako je i današnja popularnost art deco stila vratila tapete. Njihov dizajn danas je profinjeniji nego ikad. Uzorci i boje na njima dolaze u najrazličitijim kombinacijama i danas tapetama možete na najlakši način da postignete da Vaš stan izgleda moderno i ekskluzivno. Ljubitelji tapeta nisu samo sledbenici klasičnog stila.
Izvor: worte.at
Kod korištenja tapeta treba biti i vrlo pažljiv, ne treba preterati. Dovoljno je da samo jedan zid oblepite nekom tapetom krupnog dezena, a ostale zidove obojite jednom od nijansi koje se pojavljuju na tapeti. Zbog ukrasnih elemenata na današnjim tapetama, one su ukras sam za sebe, koji ispunjava i ulepšava prostor. U tako ukrašenom prostoru, čak i slika na zidu je suvišna.
Izvor: viedka.com
Idealne za manje prostore su tapete bele boje reljefnog dezena, jer će ih one vizuelno uvećati. Prikladne su i za prostore sa manjom količinom svetlosti jer će tamnije prostore učiniti svetlijim. Tapete sa dezenom vertikalnih pruga vizuelno ce izdužiti niske prostore, dok će horizontalne taj isti prostor vizuelno proširiti.
Izvor: reyudesign.com
Fototapete su primer savremenog dizajna tapeta. Oblepite ih na samo jedan zid u prostoriji i dobićete dubinu prostora i doživljaj vanjskog ambijenta. Time ste dobili jedan ogroman prozor u sobi, sa vašim omiljenim predelom na njemu, bilo da je na njima soba sa pogledom na more, slika gradova, pogled sa visine, zalazak sunca i sl.
Izvor: homeposh.com
Neki od najmodernijih primera su tapete na plafonu, svetleće tapete, tapete kao zidni podsetnik ili tapete kao džepovi na zidu.
Izvor: lisabengtsson.se