среда, 21. јул 2010.

Stočić za uštedu prostora

Ovaj sto na slici je napravljen u saradnji sa proizvođačem poslovnih tašni, te je svaki deo namenski prilagođen novoj nameni. Ali veoma sličan sto možete napraviti sami uz malo više truda.



Izvor: A Desk of Briefcases

Potrebno

Ono što čini ovaj sto su svakako tašne. Ako ih nemate dovoljno za ceo sto, možete ih iskoristiti samo za bočne strane, a ploča može biti od nekog predvidivijeg materijala, poput drveta. Budući da tašne nisu dovoljno čvrste da nose teret celog stola, potrebno ih je smestiti u korpuse od iverice ili nekog drugog, pločastog materijala.

Kako napraviti sto

Korpusi
Potrebno je da su tašne iste širine, njihova dužina i visina nisu presudne. Naspram te širine treba dimenzionisati i korpus u koji će se tašne smestiti kao fijoke. Dubina korpusa zavisiće od mere najduže tašne. Ako imate dve grupe tašni prema njihovim širinama, možete napraviti dva korpusa različitih širina.
Fijoke
Tašne treba pripremiti za ulogu fijoke. To znači da ona mora biti stalno otvorena sa gornje strane kada je polegnuta. Pažljivo joj treba odstraniti ovu stranicu, a ostale fiksirati kako se ne bi mogle otvarati. Zatim tašnu treba pričvrstiti, uz pomoć lepka ili pištolja za tapaciranje nameštaja, za odgovarajuće parče lesonit ploče koja će joj učvrstiti dno. Fijoke se svojim dnom mogu kretati samo preko letvica koje su na određenim visinama raspoređene sa unutrašnje strane korpusa.
Radna ploča
Radna ploča se može napraviti na isti način kao i korpusi fijoka. Ukoliko nemate dovoljan broj tašni, ovaj deo može ostati i šupalj. Ali ako sa fijokama dostignete visinu stola od oko 75cm, dovoljno je da samo postavite običnu ploču od iverice.


Izvor: A Desk of Briefcases

Poseban efekat će se postići ako svaku tašnu smestite u sopstveni korpus. Time će se dobiti sto koji najviše liči na ovaj na slici. Svaki od ovih malih korpusa može se obojiti drugom bojom, ili čak presvući tkaninom koja će odgovarati materijalu tašne.

Нема коментара: