четвртак, 29. јул 2010.

Od starog prozora do stočića

Najveća radost je stvoriti nešto svojim rukama. Uživanje dok radite i trudite se da to što pravite ispadne najbolje moguće, trajaće dokle god budete koristili svojih ruku delo. Takođe, svaki put kad u prolazu bacite pogled na njega, maleni osmeh će vam proleteti licem.

Ukoliko ste renovirali kuću ili stan, menjali stare prozore za nove, ili ste na buvljoj pijaci naišli na ovakav odbačen prozorčić, evo ideje kako da ga iskoristite. Najbolja nova uloga starog predmeta je neka upotrebna funkcija, a ne samo da bude ukras na nekoj polici ili ćošku gde će brzo biti zaboravljen.


Izvor: Sunset.com

Potrebno je
Da biste napravili ovakav stočić, koji može stajati na terasi, u dvorištu, pa i u dnevnom boravku, pored kreveta u spavaćoj sobi, ili u hodniku pored stolice za obuvanje, potrebno je da imate jedno malo prozorsko krilo od drveta, zatim četiri drvene letvice iste dužine i četiri metalne, velike šarke.

Postupak
Prozor treba dobro očistiti od nečistoća, skinuti mu nepotrebne metalne kopče, veze i slično. Drvene letve treba da su iste dužine kako bi mogle biti iskorištene za noge stočića. I njih treba očistiti i išmirglati po potrebi. Zatim i noge i okvir prozora treba obojiti željenom zaštitnom farbom za drvo. Kada je ovo završeno, i farba osušena, treba započeti povezivanje ovih elemenata uz pomoć šarki koje se postave kao na fotografiji i uz pomoć odgovarajućih šrafova se pričvrste istovremeno za okvir prozora i noge stočića.

Vodite računa da će stočić biti visok onoliko koliko su visoke odabrane letve. Za ovakav sto najbolje je da to bude visina od oko 40-50cm. To odgovara sedenju na jastucima na podu, ili na fotelji, ležaljci i slično.

Нема коментара: